REALIZOVANO BESPLATNO STUDENTSKO PUTOVANJE ZA VAKCINISANE STUDENTE

U sklopu kampanje „Život te zove“ koju sprovodi Grad Novi Sad u saradnji sa ostalim gradskim institucijama, novosadskim festivalima, sportskim savezima, novosadskim fakultetima, udruženjima građana kao i nevladinim organizacijama, Grad Novi Sad je organizovao besplatan boravak na Zlatiboru za 200 vakcinisanih novosadskih studenata.

Put na Zlatibor realizovan je u saradnji sa Studenskom Unijom Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu(SUMF), gde je predstavnik SUMF-a Petar Petrović, nakon održanog putovanja izrazio velike zahvale Gradu Novom Sadu i Gradonačelniku Milošu Vučeviću na ukazanom poverenju i prilici.

„Kapacitete smo popunili za manje od 24 časa prijava, što je još jedan od dokaza kako mladima nedostaju putovanja i druženja. Smatramo da je ovo veliki korak i podsticaj u borbi protiv koronavirusa za sve naše studente“, dodao je Petar Petrović.

Vakcinisani studenti barem jedne doze vakcine protiv koronavirusa, imali su priliku da provedu četiri dana na Zlatiboru u periodu od 26. do 29. maja 2021. godine, gde su pored besplatnog prevoza iz Novog Sada i punog pansiona u Studentskom odmaralištu „Ratko Mitrović“, uživali u čarima Zlatibora, poput: Tematskog parka “El Paso City”, spomenika na Šumatnom brdu, Stopića pećine i ostalih vrednih zlatiborskih znamenitosti.

„Čitav put je prošao u najboljem redu. U narednom periodu očekuje nas još putovanja, a ovo je samo jedna od aktivnosti koje je naš Grad pripremio i realizovao za naše građane i građanke Novog Sada. Budimo odgovorni i pokažimo da smo kao i do sada, spremni da zajedno prebrodimo sve nedaće“, rekao je član Kabineta gradonačenika za saradnju sa mladima, Damjan Ničić, ujedno i jedan od organizatora puta na Zlatibor.

Vakcinacija je samo jedan od načina da sloboda bude ponovo naša, sumirali su utiske novosadski studenti tokom boravka na Zlatiboru.